Engelse doelman Hart lonkt naar het buitenland

Engelse doelman Hart lonkt naar het buitenland ANP

De Engelse doelman Joe Hart snakt naar een transfer naar het buitenland. De 33-jarige keeper, die 75 interlands speelde, kwam op 26 december 2018 voor het laatst in actie in de Premier League voor Burnley. Hart mocht daarna alleen nog in wat bekerduels onder de lat staan.

"De Premier League is goed voor me geweest, maar ik ben klaar om m'n vleugels uit te spreiden", zegt Hart in een interview in The Guardian. "Ik sta overal voor open. Ik denk dat ik voor veel clubs een goede 'vangst' zou zijn. Ik ben transfervrij, ik heb ervaring en ben hongerig. Ik snap dat ik niet gelijk naar Real Madrid zal gaan. Maar ik ben m'n kwaliteiten niet verloren."

Hart was jarenlang de nummer 1 onder de lat bij Manchester City, waarmee hij twee keer kampioen werd. Na de komst van trainer Pep Guardiola, in 2016, raakte hij echter z'n basisplaats kwijt. De keeper speelde op huurbasis voor de Italiaanse club Torino en bij West Ham United. In 2018 verhuisde Hart naar Burnley, waar hij nu Nick Pope voor zich moet dulden.

Nieuws

menu