Engelse voetbalbond (FA) beëindigt hoogste twee vrouwendivisies

Engelse voetbalbond (FA) beëindigt hoogste twee vrouwendivisies ANP

De Engelse voetbalbond (FA) heeft het seizoen in de hoogste twee vrouwencompetities definitief beëindigd vanwege de coronacrisis. Over de titels in de Women's Super League (WSL) en de Women's Championship is nog geen besluit genomen en ook over eventuele promotie en degradatie moet nog een oordeel worden geveld.

"We hebben dit besluit genomen in het belang van het vrouwenvoetbal, nadat we heel veel respons kregen van de clubs", liet de FA weten. "Nu kunnen alle betrokken partijen zich gaan richten op het komende seizoen. Het welzijn van de clubs en spelers zal onze belangrijkste zorg blijven. Daarnaast gaan we een grondig onderzoek doen naar de logistieke, operationele en financiële uitdagingen waarmee het voetbal wordt geconfronteerd."

In de Engelse profcompetitie voor vrouwen zijn verscheidene Nederlandse internationals actief. Zo spelen Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord voor Arsenal, komt Jackie Groenen voor Manchester United uit en voetballen Kika van Es en Inessa Kaagman bij Everton.

Premier League

In de WSL moesten dit seizoen nog 45 wedstrijden worden gespeeld. Manchester City stond in maart, toen de competitie werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, met 40 punten bovenaan. Chelsea was nummer 2 met 39 punten en Arsenal nam de derde plek in, met 36 punten.

Bij de mannen is het nog wel de bedoeling om de competitie in de Premier League ergens in juni te hervatten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu