Eredivisie schrijft ruim 30 miljoen winst

Eredivisie schrijft ruim 30 miljoen winst ANP

De eredivisie heeft de vorige voetbaljaargang een nettowinst van 38,8 miljoen euro geboekt. De Jupiler League draaide echter een verlies van 6,1 miljoen. Dat blijkt uit het jaarlijkse verslag van de financiële situatie die beide competities in het betaald voetbal en de KNVB maandag presenteerden.

De totale omzet van de achttien clubs uit de eredivisie in het voetbaljaar 2014/2015 bedroeg gezamenlijk 443,3 miljoen euro. Daar stonden totale kosten van 468,6 miljoen euro tegenover. De inkomsten uit de transfermarkt van 75,1 miljoen zorgen toch voor een positief netto resultaat.

De eerste divisie maakte een omzet van 61,3 miljoen euro en presenteerde 72,9 miljoen aan totale lasten. De inkomsten uit de transfermarkt van 4,8 miljoen zijn te laag om de jaarcijfers in het zwart te kunnen schrijven.

Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV, constateert dat de clubs er jaar op jaar beter in slagen een stabiel financieel beleid te voeren. ,,Vanzelfsprekend zijn en blijven daarbij de verschillen tussen individuele clubs groot. Over de hele linie kunnen we echter vaststellen dat de totale omzet op niveau blijft, de lasten onder controle zijn en dat het bedrijfsresultaat zelfs is verbeterd. Een succesvol transferbeleid is nog altijd nodig om winst te maken, maar dit is dan ook altijd een van de kernkwaliteiten van de eredivisieclubs geweest.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu