Eredivisieclubs hebben geld van FOX Sports binnen

Eredivisieclubs hebben geld van FOX Sports binnen ANP

De voetbalclubs uit de eredivisie hebben het laatste kwart van de televisiegelden voor dit seizoen van zendgemachtigde FOX Sports ontvangen. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt een bericht van AD Sportwereld. "FOX Sports heeft in afwachting van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot de mogelijke voortgang van de competitie de mediagelden nu alvast overgemaakt", aldus een woordvoerder.

Volgens het AD gaat het in totaal om een bedrag van 20 miljoen euro. De sportzender doet daarover geen mededelingen. "We hopen de clubs hiermee een belangrijke financiële steun in de rug te geven, in afwachting van hoe de situatie en de maatregelen zich verder ontwikkelen voor de periode na 28 april."

De KNVB is in afwachting van de maatregelen die het kabinet dinsdag aankondigt voor de periode na 28 april. Pas dan is duidelijk of het uitspelen van de competitie een optie is. Voor de clubs is de uitbetaling bij gebrek aan inkomsten zeer welkom. Mocht er al gevoetbald worden, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder publiek gebeuren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu