Eredivisieteam Sudosa-Desto uit Assen krijgt steeds meer vorm. Volleybalsters Danique Hamming, Eline Mosselaar, Suzanne Benninga en Cindy Zandstra blijven

Sudosa-Desto gaat in de eredivisie spelen. Foto StudioRL/Roelof Lutgers

Er worden steeds meer namen bekend van volleybalteam Sudosa-Desto uit Assen, dat komend seizoen in de eredivisie gaat spelen.

Vier speelsters hebben met nog een seizoen bijgetekend en gaan hun debuut op het hoogste niveau maken. Het gaat om Danique Hamming, Eline Mosselaar, Suzanne Benninga en Cindy Zandstra.

Hamming, die bij de eerste selectie haar zesde seizoen ingaat, blijft libero. ,,Ze zorgt voor de stabiliteit in de pass lijn en regisseert de verdediging’’, zeggen de coaches Mark Afman en Erwin Sikkema. ,,Ze heeft bewezen deze taak aan te kunnen; ook nu wij de hoogste tree op de ladder bestijgen.”

Met het aanblijven van Eline Mosselaar en Suzanne Benninga heeft het Asser team de middenas compleet. Mosselaar is opgeleid bij Smash en Block in Hoogkerk en kwam afgelopen seizoen over van Sudosa-Desto dames 2. Coaches Afman en Sikkema vinden dat ze alles in zich heeft om de top te halen: ,,Ze is snel, slim en sterk. Wij hebben haar dit jaar per week beter zien worden. De grootste stap die ze dit jaar kan maken is te herkennen hoe goed ze zelf is.”

Hoofdblokkeerster Suzanne Benninga is slim en heeft handige moves

Benninga is niet de grootste hoofdblokkeerster, maar compenseert dit met slimheid, spelinzicht en handige moves: ,,Haar serve is een wapen waar elke passer in de eredivisie problemen mee gaat krijgen”, stellen de coaches. Het wordt haar zevende seizoen in Sudosa-Desto dames 1.

‘Ik heb mega veel zin om mijn eerste wedstrijden op dit niveau te gaan spelen’

Cindy Zandstra zal samen met de eerder aangekondigde aanwinst Paula Boonstra de diagonaal positie bezetten. ,,Zij gaat vooral door haar kiezelharde slag een meerwaarde in de eredivisie zijn’’, vinden Afman en Sikkema. Zandstra gaat haar negende seizoen in bij de club ,,Ik vind dat we een hele leuke selectie hebben met diverse speelsters. Ik heb mega veel zin om mijn eerste wedstrijden op dit niveau te gaan spelen en het beste uit mezelf te gaan halen”, zegt Boonstra.

Nieuws

Meest gelezen

menu