Eredivisionist Klimaatgroep Stars heeft zijn kopman te pakken (en hij komt uit Frankrijk)

Bastien Dupont. Foto: Eigen foto

Ruim een week nadat bekend werd dat tafeltennisvereniging Klimaatgroep Stars volgend seizoen na een jarenlange afwezigheid weer uitkomt in de eredivisie, is de gewenste kopman vastgelegd: Bastien Dupont.

Na een rappe zoektocht is de club uit Middelstum uitgekomen bij de 20-jarige rechtshandige Fransman, die vorig jaar met Lille de titel pakte op het derde niveau in Frankrijk. Geheel onbekend is Dupont niet met de Nederlandse eredivisie. Naast Lille kwam hij afgelopen seizoen namelijk ook uit voor het Wateringse Salamanders, waar hij mede door het coronavirus slechts zesmaal zijn opwachting maakte.

Een goed inzicht

„Het is een hartstikke fijne jongen om erbij te hebben”, zegt Jan Tammenga tevreden. De teammanager van de Stars zegt Dupont nog niet in levende lijve te hebben ontmoet, maar er hebben inmiddels wel de nodige app- en videogesprekken plaatsgevonden. „Hij heeft het vorig jaar goed gedaan bij Salamanders. Zijn speltype wordt gekenmerkt door lange balwisselingen en hij heeft naar mijn mening een goed inzicht.”

De huidige nummer 38 van de Franse ranglijst spreekt volgens Tammenga een aardig woordje Engels, woont in Lille en zal rondom wedstrijddagen heen en weer reizen tussen Frankrijk en Nederland. Omdat Dupont tegelijk ook in de Belgische en Franse competitie speelt, zal hij niet elke wedstrijd zijn opwachting kunnen maken voor de Middelstumers. „Maar vaak genoeg om met hem in zee te gaan”, aldus Tammenga.

Nog één aanwinst

Het team bestaat komend seizoen naast Dupont uit Colin Rengers (23), Pim van Schaik (19) en de onlangs aangetrokken Shuohan Men (20). Een jong team, waarvan de twee laatstgenoemden voor het eerst aan het eredivisieniveau zullen snuffelen. Dat én het feit dat Dupont niet elke wedstrijd beschikbaar zal zijn, noopt de ploeg ook de komende dagen nog op de transfermarkt actief te blijven.

Tammenga: „Wij zijn op zoek naar nog een versterking. Dat moet een goeie zijn, maar we hebben nog maar een paar dagen tot de inschrijvingstermijn voor spelers verloopt. Niet lullig bedoeld, maar met alleen dit viertal gaan wij handhaving waarschijnlijk niet redden. Het is de bedoeling dat Shuohan en Pim dit jaar ervaring opdoen en uiteindelijk volledig kunnen meedraaien. Dat kan nu nog niet.”

Zoals het nu staat, begint de Nederlandse tafeltenniseredivisie op 17 september, maar door de coronaperikelen is het allerminst zeker of dat wel doorgaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu