Etappezege voor trucker De Rooy

Etappezege voor trucker De Rooy ANP

Gerard de Rooy heeft woensdag de vierde etappe van de Dakar Rally gewonnen en net als maandag stond het podium bij de truckers vol met Nederlanders. Pieter Versluis had 37 seconden langer nodig voor de race over 419 kilometer en Hans Stacey eindigde in het Andesgebergte in Argentinië als derde met een achterstand van 1.18.

De etappe woensdag werd in perfecte omstandigheden gereden omdat het noodweer in de regio het hooggebergte niet had bereikt. ,,We hebben stevig doorgereden'', vertelde de dagwinnaar na afloop. ,,Het was geen moeilijke special, vooral snel. Niet erg interessant, maar vanwege de snelheid kon het tricky zijn. We hebben foutloos gereden”, concludeerde de Iveco-rijder.

Voor De Rooy was het zijn 28e Dakarzege uit zijn loopbaan maar de eerste sinds 2014. ,,Het is lekker om weer vooraan te rijden en mee te doen voor de winst.''

Versluis is de nieuwe leider in het tussenklassement. De bestuurder van de MAN-vrachtwagen heeft de leiding overgenomen van Hans Stacey (ook MAN). Donderdag bereikt de rally Bolivia.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu