Europees kampioen massastart Bart Swings naar Team IKO van Groningse broers Ten Hove

Bart Swings. Foto: Glenn Wassenbergh

Team IKO heeft de Belgische schaatser Bart Swings aangetrokken. Verder heeft het schaatsteam van de Groningse broers Martin en Erwin ten Hove het contract van Lex Dijkstra met een jaar verlengd.

Bart Swings is de regerend Europees kampioen op het onderdeel massastart. Op de Olympische Spelen in 2018 veroverde de Belg het zilver op dit onderdeel.

Ook behaalde hij al twee keer een olympisch diploma op de 5000 meter. In 2014 werd hij vierde op die afstand, in 2018 zesde.

‘Wij geloven heel erg in de combinatie Bart Swings - Jan Blokhuijsen’, stellen de broers Ten Hove in een persbericht. ‘Ze hebben vergelijkbare doelen en kunnen goed samen trainen. Bart is ontzettend fit en wil zich komend seizoen met name op technisch gebied verbeteren, wij denken hem daar goed mee te kunnen helpen.’

Lex Dijkstra

Lex Dijkstra gaat voor zijn tweede seizoen bij Team IKO. De 25-jarige schaatser verbeterde het afgelopen seizoen zijn persoonlijke records op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Dijkstra werd in 2018 al eens tweede op het NK allround.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu