Europese sportpers vindt Schippers de beste

Europese sportpers vindt Schippers de beste ANP

De Europese sportpers heeft Dafne Schippers uitgeroepen tot beste sportvrouw van Europa in 2015. De 23-jarige atlete schreef afgelopen jaar historie bij de WK in Peking, met goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Sportjournalisten uit Europa, verenigd in de AIPS, beloonden Schippers daarvoor zondag met de zogeheten Evgen Bergant-trofee. Zwemster Inge de Bruijn mocht zich in 2000 de beste sportvrouw van Europa noemen, vorig jaar ging die eer naar de Wit-Russische biatlete Daria Domratsjeva.

Bij de mannen werd tennisser Novak Djokovic voor de derde keer uitgeroepen tot Europees sportman van het jaar. De Serviër was in 2011 en 2012 ook al de beste. Vorig jaar ging de Frank Taylor-trofee naar Manuel Neuer, de voetballer die met Duitsland de wereldtitel veroverde. Pieter van den Hoogenband won deze prestigieuze prijs als eerste en vooralsnog enige Nederlander in 2000. Sinds 1983 wordt ieder jaar een sportman en sportvrouw van Europa gekozen.

Schippers werd vorige maand op het Sportgala uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Nederland. Ook mocht ze zich voor het tweede jaar op rij de beste atlete van Europa noemen. In de mondiale verkiezing ging die titel echter aan haar neus voorbij. Schippers behoorde weliswaar tot de drie kandidaten, maar de keuze viel op Genzebe Dibaba uit Ethiopië, de wereldkampioene en wereldrecordhoudster op de 1500 meter.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu