Evert ten Napel toch weer aan de slag als sportcommentator

Voetbalcommentator Evert ten Napel voor en tijdens de wedstrijd Heracles-Emmen, in het Polman Stadion. Foto: Bram Petraeus

Evert ten Napel heeft ruim een week na zijn afscheid als sportcommentator toch weer een nieuwe klus. Hij gaat elke maandag het sportweekend bespreken in het Omroep MAX-programma Goeiedag Haandrikman! op NPO Radio 5, zo vertelde hij maandagochtend in de radioshow van Bert Haandrikman.

Haandrikman vindt het leuk dat zijn streekgenoot Ten Napel (Haandrikman komt uit Borger, Ten Napel uit Klazienaveen) bij zijn programma aan de slag gaat. „Ik ben met het commentaar van Evert opgegroeid. Zijn bevlogen manier van sportbeleving, zijn passie en zijn ongebreidelde sportkennis zorgen ervoor dat ik buitengewoon trots ben om hem als vaste sportvriend in mijn programma te mogen begroeten.”

De 77-jarige Ten Napel besloot te stoppen als commentator omdat hij het na 45 jaar wel mooi vond geweest. Hij zwaaide op 7 augustus af tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal op ESPN, waar hij de laatste jaren werkte. Tot 2012 versloeg hij wedstrijden voor de NOS.

Nieuws

menu