Everton ontsteld over thuisfeestje spits Moise Kean

Everton ontsteld over thuisfeestje spits Moise Kean ANP

De Engelse voetbalclub Everton is ontsteld over het gedrag van zijn aanvaller Moise Kean. De Italiaanse international zette beelden van een feestje bij hem thuis op social media. Brits media pikten deze overtreding van de samenscholingsregels in coronatijd op. Kean kwam afgelopen zomer voor 27,5 miljoen euro over van Juventus.

"We zijn geschokt door de informatie dat een speler uit onze eerste elftal de overheidsregels en de voorschriften van de club in deze coronacrisis heeft genegeerd. De club heeft zijn teleurstelling in duidelijke bewoordingen aan de speler kenbaar gemaakt", luidde een verklaring van de club, die onder meer de BBC vermeldde.

De club zegt verder in de verklaring dat het al zijn spelers en medewerkers herhaaldelijk heeft verteld hoe belangrijk het is de overheidsrichtlijnen in de 'lockdown' na te leven. "Het fantastische zorgpersoneel verdient het grootste respect voor hun harde werk en opofferingen. De beste manier om hen respect te tonen is door er alles aan te doen om ze te beschermen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu