Everton wint van Crystal Palace en blijft in Premier League

Everton wint van Crystal Palace en blijft in Premier League ANP

Everton speelt ook volgend seizoen in de Premier League. De formatie van trainer Frank Lampard won donderdag op eigen veld van Crystal Palace (3-2), hetgeen voldoende was voor klassenbehoud. Halverwege leek de formatie uit Liverpool bij een achterstand van 0-2 nog vrijwel kansloos.

Jean-Philippe Mateta zette Crystal Palace na ruim 20 minuten op voorsprong. De Fransman kopte raak na een vrije trap van Eberechi Eze. In de 35e minuut liep de club uit Londen verder uit. Jordan Ayew zorgde met een zogenoemde frommelgoal voor 0-2. De Ghanees was even eerder na een forse overtreding aan een rode kaart ontsnapt. In het door stevige tackles soms ontsierde duel was hij in dat opzicht niet de enige.

Kort na rust kwam Everton verrassend terug. Michael Keane zorgde voor de 1-2. Een kwartier voor tijd maakte Richarlison gelijk. De bevrijdende treffer kwam in de 85e minuut op naam van Dominic Calvert-Lewin.

Donny van de Beek, net hersteld van een blessure, bleef op de bank bij Everton.

De strijd om de titel in de Premier League wordt zondag beslist. Vooralsnog heeft koploper en titelverdediger Manchester City een punt voorsprong op Liverpool. Watford en Norwich zijn al gedegradeerd.

Nieuws

menu