Ex-wereldkampioen snooker wil niet in rolstoel eindigen

Ex-wereldkampioen snooker wil niet in rolstoel eindigen ANP

Voormalig wereldkampioen Peter Ebdon heeft zijn snookerloopbaan beëindigd. Een chronische nekblessure dwong de 49-jarige Engelsman tot stoppen. Hij had de laatste maanden pijn in de nek, rug, schouders en armen. Ebdon verkiest het einde van zijn carrière boven een risicovolle operatie aan de wervelkolom.

"Twee wervels zouden vervangen moeten worden. Dat is niet het soort operatie dat ik wil ondergaan. Als het mis zou lopen, zit ik de rest van mijn leven in een rolstoel", zei Ebdon. "Bovendien legde de chirurg me uit dat er zelfs zonder complicaties geen garantie is op succes. Het zou de dingen beter kunnen maken, maar ook slechter. En over tien jaar zou ik de operatie opnieuw moeten ondergaan. Het enige dat ik zonder operatie niet kan doen, is snookeren. Het is triest, maar dit is het einde van mijn carrière. Ik zal wel in het wereldje blijven als commentator voor de BBC."

Ebdon, vaak verguisd vanwege zijn tergend trage speelstijl, werd prof in 1991 en draaide sindsdien onafgebroken in de World Tour mee. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2002, toen hij in een epische WK-finale (18-17) de Schotse favoriet Stephen Hendry versloeg. De erelijst van Ebdon telt negen grote titels.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu