Excelsior pakt punt bij Vitesse

Excelsior pakt punt bij Vitesse ANP

Vitesse is bepaald niet beter gaan voetballen na het vertrek van trainer Peter Bosz in de winterstop. De club uit Arnhem stelde zaterdagavond het eigen publiek teleur tegen Excelsior (0-0).

Vitesse speelde alweer de vierde wedstrijd onder Rob Maas, de oude assistent van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Bosz. Alleen het uitduel met degradatiekandidaat SC Cambuur ging gewonnen (0-2). Tegenstander Excelsior brak in het Gelredome met een serie van vijf verloren competitieduels op rij.

,,Voetballen, voetballen'', smeekten de supporters van de club uit Arnhem halverwege de eerste helft. De spelers van de thuisclub gaven enigszins gehoor aan die oproep. Vitesse verhoogde het tempo en kreeg ook enkele kansen. Renato Ibarra was met een schot op de lat het dichtst bij de openingstreffer.

Room

Vitesse was de gevaarlijkste ploeg, maar ook Excelsior kreeg kansen. Zo stuitte Tom van Weert halverwege de tweede helft op doelman Eloy Room. Hij had de bal beter aan Adil Auassar kunnen geven. Dat had zo goed als zeker een treffer opgeleverd. Henrico Drost was in de slotfase ook nog dichtbij een treffer voor de bezoekers uit Rotterdam. Keeper Room bracht echter op de doellijn redding. Hij voorkwam zo dat Excelsior de eerste competitiezege sinds 7 november vorig jaar boekte. Willem II was destijds het slachtoffer in Tilburg (2-3).

Excelsior vierde het gelijke spel als een zege. De fans van de thuisclub waardeerden het spel van hun favoriete club met een schel fluitconcert.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu