'F1-coureurs willen extra hoofdbescherming'

'F1-coureurs willen extra hoofdbescherming' ANP

De coureurs in de Formule 1 willen extra hoofdbescherming. Zij hebben volgens Alexander Wurz, voorzitter van de coureursbond GPDA, unaniem aangegeven dat ze snel een extra systeem in de cockpit willen zien komen dat hen beter beschermt tegen frontale botsingen. ,,De rijders zien in dat het tijd is voor extra veiligheid, op zijn laatste ingevoerd in 2017'', zei Wurz maandag bij de BBC.

De voorkeur van de coureurs zou uitgaan naar een zogenoemde halo, waarbij zowel links- als rechtsachter de coureur een boog wordt geplaatst die aan de voorkant van de cockpit samenkomt. Een verticale stang moet de constructie ondersteunen. Die stang biedt ook nog eens extra bescherming tegen rondvliegend puin.

De afgelopen jaren kwamen onder anderen de coureurs Jules Bianchi (Formule 1) en Justin Wilson (IndyCar) om het leven door zwaar hoofdletsel. ,,Het chassis moet flink worden aangepast, maar ik zou niet weten wie er tegen dergelijke veiligheidsmaatregelen kan zijn'', aldus oud-coureur Wurz. Het idee wordt vrijdag besproken.

Nieuws

Meest gelezen

menu