FC Cincinnati bevestigt komst trainer Stam

FC Cincinnati bevestigt komst trainer Stam ANP

FC Cincinnati heeft de komst van trainer Jaap Stam bevestigd. De oud-verdediger wordt vrijdag online gepresenteerd via een videogesprek.

"Het is voor mij een droom voor een club als FC Cincinnati in de Verenigde Staten te werken", vertelt Stam op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb altijd van Amerika gehouden. Ook de mentaliteit van de mensen spreekt me erg aan. Ze proberen vaak echt iets te bereiken. Het is voor mij een grote uitdaging om het hier goed te gaan doen."

"We zijn blij dat Jaap Stam hier hoofdtrainer is geworden", reageert algemeen manager Gerard Nijkamp. "Hij heeft veel ervaring als spelers bij de meest succesvolle clubs van de wereld. Jaap heeft zich ook als trainer bewezen. Ik weet zeker dat hij ons naar een nieuwe fase kan leiden. Naar veel nieuwe successen en een nieuw stadion. Hij zal ook onze spelers beter maken."

Voor Stam ligt in Cincinnati een contract voor 1,5 jaar klaar, met een optie op nog een seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de 47-jarige trainer uit Kampen naar de VS kan vliegen. De Amerikaanse competitie MLS ligt al sinds maart stil vanwege de coronacrisis en het is onbekend wanneer er daar weer gevoetbald kan worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu