FC Emmen beloont Portugees-Duitse aanvaller Rui Mendes met een contract voor succesvolle proefperiode

Rui Mendes. Foto: FC Emmen

Rui Mendes is geslaagd in zijn opzet. De Portugees-Duitse aanvaller tekent bij FC Emmen een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen. Daarmee ziet Mendes zijn succesvolle proefperiode bij de Drentse club beloond worden.

Rui Mendes werd geboren in Portugal, maar belandde al snel in Duitsland. Daar kwam hij als 15-jarige terecht bij de jeugdopleiding Arminia Bielefeld. In 2018 maakte de jonge buitenspeler de overstap naar TSG 1899 Hoffenheim, waar zijn contract deze maand afliep.

In de oefenduels tegen Jong Ajax, Rot-Weiss Essen en Heracles Almelo maakte de tot voor kort transfervrije Mendes minuten voor de Drentse voetbaltrots. Tegen de Heraclieden maakte hij twee doelpunten, waaronder een volley die het publiek in vervoering bracht.

Michel Jansen: ‘Rui Mendes heeft een goede indruk gemaakt’

Nieuwbakken technisch manager Michel Jansen van FC Emmen is verheugd met de definitieve komst van Mendes, die inmiddels alweer de vijftiende versterking is voor de gedegradeerde club uit Drenthe.

“Rui heeft de afgelopen weken een goede indruk gemaakt. We hebben hem in eerste instantie gehaald voor de rechterkant, maar hij is multifunctioneel en kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Hij brengt veel diepte zonder bal en herkent ook wanneer die diepgang nodig is.”

Nieuws

Meest gelezen

menu