Dit is waarom de 18-jarige Didier La Torre uit Peru voor het in degradatienood verkerende FC Emmen heeft gekozen

Didier La Torre. Foto: FC Emmen

FC Emmen heeft de komst van Didier La Torre bevestigd. Het 18-jarige talent uit Peru tekent een contract tot de zomer van 2023, met een optie op nog een jaar.

Anderhalve week geleden liet FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers met een brede glimlach op zijn gezicht weten ‘een groot talent’ van buiten de Europese Unie op de korrel te hebben. Maandag meldde de Drentse eredivisionist dat de deal bezegeld is. Zijn naam: Didier La Torre, een 18-jarige Peruaan.

De multi-inzetbare aanvaller komt transfervrij over nadat hij eind vorig jaar besloot zijn contract bij het Peruaanse Allianza Lima niet te verlengen. La Torre is echter nog niet direct inzetbaar voor FC Emmen. Het verkrijgen van de benodigde werkvergunning en het voor elkaar krijgen van de internationale overschrijving duurt nog enkele dagen.

‘Didier La Torre groot talent in Peru’

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers: „Didier geldt als een groot talent in Peru en we volgen hem al enkele maanden. Ik ben blij dat we hem hebben kunnen binnenhalen. We zien hem vooral als een investering in de toekomst, maar met zijn snelheid, passeerbewegingen en tweebenigheid kan hij mogelijk ook dit seizoen zijn waarde bewijzen.”

De Peruaan genoot interesse van diverse clubs, waaronder de Braziliaanse grootmacht Palmeiras, maar die waren naar verluidt van plan om hem in eerste instantie op proef te nemen of hem naar het jeugdelftal over te hevelen. De gesprekken met FC Emmen liepen al sinds oktober. Dat de club hem met een plek in het eerste elftal een beter perspectief biedt, lijkt de doorslag te hebben gegeven.

Opvallend is dat La Torre eind november vorig jaar pas zijn debuut in het eerste elftal van Alianza Lima maakte en tot nu toe verdeeld over twee wedstrijden in totaal ‘slechts’ 54 minuten speelde. Volgens ingewijden mag dat dan kort zijn, in die minuten maakte de aanvaller een betere indruk dan veel van zijn teamgenoten.

Uitbreiding van Peruaanse enclave

Met de komst van La Torre wordt de Peruaanse enclave bij FC Emmen uitgebreid naar vier. Sergio Peña en Miguel Araujo speelden er al een tijdje en afgelopen weekend werd de Zwitsers-Peruaanse verdediger Jean-Pierre Rhyner vastgelegd. Niet geheel toevallig hebben La Torre, Peña en Araujo dezelfde zaakwaarnemer (AGREF).

De jonge Peruaan is na Jari Vlak, Rhyner en de gebroeders Kerim en Elia Frei de vijfde aanwinst van FC Emmen in dit kalenderjaar. Als het aan Ronald Lubbers ligt, blijft het daar niet bij. De clubvoorzitter gaf eerder al aan onder andere ook nog op zoek te zijn naar een grote, sterke spits. Die vacature wordt naar verwachting nog deze maand ingevuld.

Krijg je geen genoeg van FC Emmen? Beluister dan hieronder de DvhN-podcast Radio Meerdijk! Daarin praten clubwatcher Jonathan Ploeg, sidekick William Pomp en presentator Thijs de Jong je iedere maandagmiddag bij over het wel en wee bij de club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu