FC Emmen boekt eerste oefenzege, Telstar op Meerdijk met 1-0 ten onder

Michael de Leeuw scoorde zaterdagmiddag voor FC Emmen in de oefenwedstrijd tegen Telstar. Foto: Jan Kanning

FC Emmen heeft de eerste oefenzege van de voorbereiding binnen. In stadion De Oude Meerdijk dolf Telstar met 1-0 het onderspit. Michael de Leeuw was de matchwinner.

Na de forse oefennederlagen tegen SC Cambuur (2-5) en FC Groningen (1-4) was Dick Lukkien er tegen Telstar vermoedelijk best wat gelegen om het gemoed van zijn selectie wat op te vijzelen. De trainer bracht in de eerste helft een team binnen de lijnen dat als basiselftal kon worden aangemerkt.

De Drenten misten met Sergio Pena en Nikolai Laursen wel twee vaste schakels. Het duo raakte eerder in de voorbereiding geblesseerd. Daar voegde Anco Jansen zich bij in het duel tegen de eerste divisieclub uit Velsen-Zuid. De routinier greep in de tweede helft plots naar zijn hamstrings en vertrok vroegtijdig richting kleedkamer,

Michael de Leeuw

De Emmenaren stonden op dat moment al lange tijd op een 1-0 voorsprong. Het was Michael de Leeuw die de thuisclub al na vier minuten aan de leiding bracht vanuit een prima aanval. Met een lange bal stuurde Glenn Bijl van achteruit Marko Kolar op pad, die de voor de goal wachtende De Leeuw op maat bediende. De Leeuw rondde het vakkundig af.

Dat zag ook een bijzondere gast op de Meerdijk, want niemand minder dan 74-voudig international Edgar Davids stond op het Drentse kunstgras toe te kijken hoe Telstar het er vanaf bracht. De sterspeler van weleer is toegetreden tot de technische staf van hoofdcoach Andries Jonker.

Mogelijkheden

FC Emmen kreeg enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Zo was Miguel Araujo een keer dichtbij vanuit een corner, maar zijn kopbal ging over. Ook een schot van Caner Cavlan ging voorbij aan het doel van Telstar. Ook in de tweede helft liet Lukkien zijn basisteam nog grotendeels in tact. De nummer twaalf van vorig seizoen ontsnapte kort na rust toen Rashaan Fernandez namens Telstar op de kruising schoot.

Na ruim een uur voetballen bracht Lukkien acht wissels en moesten de Drentse jonkies de voorsprong zien uit te bouwen tegen Telstar. Daar slaagden ze bijna in. Vlak voor tijd gaf scheidsrechter Van de Graaf FC Emmen een strafschop, maar het buitenkansje was niet besteed aan de Duitser Benko Sabani. Hij ramde de bal hard op de paal. Daarmee bleef de 1-0 stand tot het eind toe op het bord staan. FC Emmen oefent woensdag alweer. Dan is Heracles Almelo de tegenstander.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu