FC Emmen haalt volle buit uit magere voorstelling

FC Emmen-speler Rick ten Voorde en RKC Waalwijk-speler Pieter Langedijk. FOTO TOIN DAMEN

Het was een magere voorstelling die FC Emmen vrijdagavond weggaf in Waalwijk. De Drenten creëerden nauwelijks kansen tegen RKC, maar de 1-0 overwinning door een benutte strafschop van Rick ten Voorde leverde de ploeg van trainer Marcel Keizer wel drie belangrijke punten op.

FC Emmen klom door de zege naar de gedeelde vijfde plaats in de eerste divisie. Samen met FC Volendam hebben de Emmenaren 37 punten behaald uit 24 duels en liggen ze op ramkoers voor het halen van de play-offs. Het was Jordy van Deelen die FC Emmen na zestien minuten indirect het enige doelpunt bezorgde. De mee opgekomen verdediger werd in het vijandige strafschopgebied aangetikt door RKC'er Mark Engberdink. Scheidsrechter Van Herk wees resoluut naar de stip, Rick ten Voorde schoot onberispelijk binnen.

In het vervolg van de wedstrijd creëerde FC Emmen nauwelijks nog kansen. In de tweede helft waren twee schoten van Ten Voorde de enige noemenswaardige wapenfeiten. RKC Waalwijk had wat dat betreft recht op meer met onder meer ballen op de lat en op de paal. Derre Kwee haalde namens de Drenten in de tweede helft nog een bal van de lijn. Al met al mocht FC Emmen de handen dichtknijpen met de 1-0 zege.

Nieuws

Meest gelezen

menu