FC Emmen hervat de jacht op een play-offticket

Raymond Gyasi start weer op 10. FOTO DVHN

Trainer Marcel Keizer van FC Emmen heeft vrijdagavond weer wat te kiezen bij de hervatting van de competitie, thuis tegen FC Oss.

Trainer Marcel Keizer van FC Emmen heeft vrijdagavond weer wat te kiezen bij de hervatting van de competitie, thuis tegen FC Oss.

De oefenmeester uit Wilnis hield donderdagochtend na de laatste training de kaarten nog tegen de borst wat de opstelling betreft. Feit is dat de tijd zijn werk heeft gedaan binnen de ziekenboeg van de Drentse profclub en heel wat wonden heeft geheeld. Spelers die de laatste competitiewedstrijden van 2015 noodgedwongen aan zich voorbij moesten laten gaan, zoals Frank Olijve, Raymond Gyasi en Boy Deul, zijn weer beschikbaar. ,,Hoewel wedstrijdfit in sommige gevallen nog een ander verhaal is'', zegt Keizer er meteen bij.

Ruimer jasje
De trainer zit dus weer wat ruimer in het jasje qua spelerspotentieel, maar er zijn toch nog lastige vraagstukken in de aanloop naar het duel met de Ossenaren. Centraal achterin zit Keizer met een probleem door het ontbreken van Tim Siekman. De verdediger is geschorst. Aangezien Marcel Seip ook nog niet honderd procent fit is en deze week niet volledig meetrainde, lijkt het erop dat Keizer moet teruggrijpen op Derre Kwee. Die is van huis uit rechtsback, maar heeft in het verleden bewezen ook op andere plekken inzetbaar te zijn.

Linksachter Gaby Jallo kampte donderdag nog met keelklachten, maar hij lijkt gewoon mee te kunnen doen. Frank Olijve is gretig en wil zich na langdurig blessureleed dolgraag weer binnen de lijnen laten gelden, maar Keizer lijkt nog even voorzichtig met het terugbrengen van de middenvelder. Het geldt vanavond allemaal niet als excuus, want ook FC Oss-trainer Reinier Robbemond heeft zo zijn problemen. Hij mist de basisspelers Lorenzo Pique en Alfons Fortes wegens blessures. Wel aanwezig is de van Jong Ajax overgekomen doelman Xavier Mous. Sinds hij tussen de palen staat bij de Brabanders zijn ze ongeslagen. De laatste zes wedstrijden voor de winterstop leverden twee overwinningen en vier gelijke spelen op voor de nummer 15 van de eerste divisie.

Play-offticket
FC Emmen gaat in de tweede seizoenshelft op jacht naar een ticket voor de play-offs. Op dit moment staan de Drenten met de zevende plek op een positie die daar recht op geeft, maar de verschillen zijn erg klein in de Jupiler League. Tijdens de heenwedstrijd in Oss boekte FC Emmen eerder dit seizoen een 3-0 overwinning. Daarbij moet worden aangetekend dat de mannen van Keizer destijds in het zadel werden geholpen door de rode kaart van Oss-verdediger Jeffrey Ket. Hij haalde Erixon Danso onderuit. Het eerste speelweekend van FC Emmen kan de roodwitten gelijk een dubbelslag opleveren. Na de wedstrijd van vanavond tegen Oss gaat de reis maandag naar FC Dordrecht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu