FC Emmen huurt Kian Slor en Joël van Kaam van FC Groningen

FC Emmen neemt Kian Slor voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van streekgenoot FC Groningen. De 19-jarige linksbuiten is een welkome versterking voor de degradant uit Emmen, die in de eerste divisie op de 17e plek bivakkeert. Ook Joël van Kaam maakt de overstap.

Gabriel Gudmundsson en Kian Slor van FC Groningen hebben een onderonsje.

Gabriel Gudmundsson en Kian Slor van FC Groningen hebben een onderonsje. Foto: Cor Lasker

De geruchten omtrent een overstap naar FC Emmen deden al langere tijd de ronde. Nu lijkt het dan toch van een, weliswaar tijdelijke, nieuwe uitdaging te komen. Kian Slor laat middels een paar hartjes via social media weten erg blij te zijn.

Uitzicht op speeltijd bij FC Groningen niet al te positief

Bij FC Groningen kwam de Slor nauwelijks aan spelen toe. Afgelopen seizoen kwam de 19-jarige aanvaller in vijf wedstrijden tot ‘slechts’ 72 minuten in het groen-witte shirt. Het vooruitzicht op speeltijd voor het lopende seizoen was ook al niet al te positief.

Hoewel de selectie van Dick Lukkien met Jasin Assehnoun, Luciano Carty, Azzeddine Toufiqui, Rui Mendes en ook Ben Scholte al de nodige spelers herbergt die op de vleugels uit de voeten kunnen, beproeft hij zijn geluk bij FC Emmen.

Kian Slor komt uit een voetbalfamilie

Volgens eigen zeggen is Slor, zo zei hij in het verleden, een speler die het van zijn actie moet hebben. Hij komt uit een voetbalfamilie. Zijn opa speelde bij VV Hoogezand, zijn vader heeft gevoetbald en zijn broer heeft twee jaar in de jeugd van FC Groningen gespeeld.

Joël van Kaam ook op huurbasis naar FC Emmen

Joël van Kaam, het broertje van Daniël van Kaam, volgt Slor in zijn voetsporen naar FC Emmen. Net als bij Slor heeft FC Emmen geen optie tot koop bedongen. FC Groningen ziet het tweetal na dit seizoen graag weer terugkeren naar het Euroborg stadion.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu