FC Emmen komt seconden tekort voor stunt op Kasteel

FC Emmen speler Derre Kwee probeert de Spartanen Mart Dijkstra en Paco van Moorsel uit te spelen.

Het scheelde een haar of FC Emmen had vrijdagavond Sparta het eerste puntverlies op het Kasteel toegebracht. Seconden voor tijd bezorgde Rotterdammer Ryan Sanusi de Drenten met een woeste uithaal een fikse kater: 3-2.

In de eerste helft was het weer eens een standaardsituatie die de Drenten de openingstreffer kostte. De corner van de rijzende ster bij Sparta, Thomas Verhaar, belandde via Paco van Moorsel achter in het strafschopgebied, waar de mee opgekomen Sparta-captain Michel Breuer vrij stond om binnen te werken.

Na rust kwam FC Emmen verdiend op gelijke hoogte. Met een mooie steekbal gaf Erixon Danso zijn ploeggenoot Boy Deul vrije doorgang naar Sparta-doelman Kortsmit. Deul schoot beheerst zijn zesde van het seizoen binnen.

FC Emmen trok uiteindelijk alsnog aan het kortste eind. Eerst was het invaller Sherjill MacDonald die een paar minuten voor tijd met een woeste uithaal, zijn eerste balcontact, de 2-1 op het scorebord zette voor Sparta. Met een geweldige schot in de verre hoek zorgde Derre Kwee in blessuretijd voor de terechte 2-2, maar seconden voor tijd had Sparta toch weer het geluk van de kampioen. Een afstandsschot van Ryan Sanusi zorgde alsnog voor de 3-2 en treurnis bij de Drenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu