Voorbeschouwing: FC Emmen krijgt dinsdag met FC Utrecht-trainer René Hake bezoek van een oude bekende

December, oftewel ‘de maand van de waarheid’, is tot nu toe niet wat FC Emmen ervan had gehoopt. Dinsdagavond wacht in eigen huis tegen het FC Utrecht van oude bekende René Hake de laatste kans om er een positieve draai aan te geven.

Illustratie: Infographics DvhN/

Illustratie: Infographics DvhN/ Rob Hesseling

De Emmenaren verloren bij Sparta Rotterdam (2-1), speelden in eigen huis gelijk tegen ADO Den Haag (1-1) en bleef ook afgelopen vrijdag op bezoek bij PEC Zwolle (0-0) op een gelijkspel steken. Ondanks het succes in de beker (2-1 zege op FC Groningen) wordt december in Emmen en omstreken vooralsnog gezien als een teleurstellende maand. FC Emmen mag dan wel twee competitiewedstrijden op rij ongeslagen zijn, het is nog altijd wachten op de eerste competitiezege.

Wil de ploeg van Dick Lukkien het jaar nog enigszins positief afsluiten, bij voorkeur op een andere plaats dan de laatste, dan moet dinsdagavond gewonnen worden van FC Utrecht. Aan het roer van die ploeg staat een oude bekende: René Hake. De Drent en voormalig trainer van FC Emmen volgde onlangs John van den Brom op, maar sindsdien boekte FC Utrecht nog geen zege. Trekt FC Emmen aan het langste eind, dan is Hake de eerste trainer in de geschiedenis van FC Utrecht die in zijn eerste zeven wedstrijden niet weet te winnen.

Prooi voor FC Emmen

Het wordt de tweede keer dat de Utrechters De Oude Meerdijk bezoeken. De eerste keer was twee jaar geleden, in het eerste seizoen van FC Emmen op het hoogste niveau. Toen won de Drentse club met 2-0 door goals van Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. De uitwedstrijd in dat seizoen was ook een prooi voor FC Emmen. Luciano Slagveer en Glenn Bijl waren de doelpuntenmakers bij de 1-2 zege. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar wegens het coronavirus slechts eenmaal en won FC Utrecht (1-3).

FC Emmen heeft weer de beschikking over Lucas Bernadou. De Franse middenvelder testte vorige week woensdag positief op corona en moest de wedstrijd tegen PEC missen, maar een test op zondag wees uit dat het virus slechts van korte duur in zijn lichaam rondwaarde. Michael de Leeuw trainde in aanloop naar het duel met FC Utrecht ook weer met de selectie mee, al is het niet zeker of hij kan spelen. De aanvaller kampt nog altijd met de naweeën van een botsing met ADO-doelman Luuk Koopmans.

Onzekere factor

De Leeuw is niet de enige onzekere factor op het lijstje van Lukkien. Ook achter de naam van Nikolai Laursen staat een vraagteken. De Deense vleugelaanvaller moest tegen PEC aangeslagen het veld verlaten en ook gisteren tijdens de afsluitende training zocht hij voortijdig de kleedkamer op. Iemand die er dinsdag in ieder geval niet bij is, is Lentini Caciano. De jongeling ondervindt te veel hinder van een tik op zijn enkel, waardoor hij in Zwolle al in de 26ste minuut een einde zag komen aan zijn basisdebuut in de eredivisie.

Afgezien van de afwezigen en de vraagtekens, lijkt Lukkien zo veel mogelijk te willen vasthouden aan de formatie die hij in Zwolle in het veld stuurde. Over de precieze invulling wilde hij een dag voor de wedstrijd weinig kwijt, maar er werd getraind met Nick Bakker links in het centrum van de verdediging, Veendorp op het middenveld, De Leeuw achter de spits en Bernadou als rechter aanvallende middenvelder. Mocht De Leeuw niet inzetbaar zijn, dan speelt Anco Jansen hoogstwaarschijnlijk op zijn plek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu