FC Emmen legt Jeredy Hilterman (FC Utrecht) voor twee jaar vast. 'Hij heeft een neusje voor de goal'

Jeredy Hilterman. Foto: FC Emmen

Jeredy Hilterman maakt de overstap van FC Utrecht naar FC Emmen. De spits heeft in Drenthe een contract getekend tot de zomer van 2023, met een optie op een extra seizoen.

De geboren Haarlemmer sloot zich in 2013 aan bij de jeugd van AZ. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Willem II, weer twee jaar later nam FC Utrecht hem over.

Voor de club uit de Domstad speelde hij 98 duels voor Jong FC Utrecht in de eerste divisie. Afgelopen seizoen scoorde hij, vaak als aanvoerder, negentien doelpunten in 36 wedstrijden. Driemaal kwam hij in actie voor de hoofdmacht van de club.

‘Hij heeft een neusje voor de goal’

Volgens technisch manager Michel Jansen stond Jeredy al langer op de radar van FC Emmen. ,,Hij heeft een neusje voor de goal en is een echte teamspeler. Daarom past hij goed bij de club.”

Hilterman vindt nu dat het tijd is om een volgende stap te maken. ,,Bij FC Emmen wil ik in een uitverkocht stadion belangrijk zijn met doelpunten en assists. Er zit veel kwaliteit in de ploeg en ik denk dat we mee kunnen doen om de bovenste plekken.”

Nieuws

Meest gelezen

menu