FC Emmen lijdt opnieuw een verlies van bijna twee ton, financieel directeur Frank Maatje stapt op

FC Emmen leed vorig boekjaar op een omzet van ruim 7,2 miljoen euro een nettoverlies van 186.000 euro. Dat maakte de club dinsdag bekend in de jaarcijfers. Financieel directeur Frank Maatje kondigde tegelijkertijd zijn vertrek aan.

Frank Maatje (rechts), in gesprek met clubvoorzitter Ronald Lubbers (links) en Jan Zwiers, voormalig algemeen directeur van FC Emmen.

Frank Maatje (rechts), in gesprek met clubvoorzitter Ronald Lubbers (links) en Jan Zwiers, voormalig algemeen directeur van FC Emmen. Foto: ANP

Het nettoverlies van bijna twee ton was het gevolg van de ambitie om na één seizoen weer terug te keren naar de eredivisie. Zo was de verlenging van het contract van Miguel Araujo volgens de club een strategische keuze waar een ‘zeer groot financieel risico’ aan vastkleefde. Met zijn non-EU-status was en is de Peruviaan namelijk een absolute grootverdiener in de selectie van FC Emmen, al helemaal voor eerste divisie-begrippen. De risico’s konden mede genomen worden door de uitgaande transfers van Sergio Peña en Glenn Bijl.

Negatieve spiraal niet doorbroken

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's