KNVB steekt stokje voor sekspeeltjes op shirt van FC Emmen en verbiedt hoofdsponsor EasyToys

Illustratie: Easy Toys

De KNVB houdt een sponsordeal tussen FC Emmen en het in seksspeeltjes gespecialiseerde EasyToys tegen. Volgens de Nederlandse voetbalbond is de potentiële hoofdsponsor van de eredivisieclub in strijd met de reglementen.

Afgelopen zondag speelde FC Emmen het openingsduel van de eredivisie (3-5 verlies tegen VVV) in een blanco shirt.

De club aan De Oude Meerdijk is namelijk nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, en dacht die gevonden te hebben in EasyToys. Vorige week maandag diende de Drentse club het eerste verzoek bij de KNVB in.

Anders dan de naam misschien doet denken is EasyToys uit Veendam gericht op seksspeeltjes, reden voor de voetbalbond om niet direct akkoord te gaan met de wens van de Drentse club.

‘Supporters mogen niet ongevraagd geconfronteerd worden met reclame-uiting seksindustrie’

In artikel 3 uit het sponsorreglement van de KNVB staat onder andere dat een sponsor niet in strijd mag zijn „met de goede smaak of het fatsoen”.

,,Supporters van alle leeftijden volgen het voetbal door onder meer de wedstrijden (en samenvattingen daarvan) te bekijken. Het bestuur betaald voetbal vindt het niet gepast dat supporters ongevraagd geconfronteerd worden met een reclame-uiting die (direct of indirect) in verband kan worden gebracht met de seksindustrie”, aldus de verklaring van de KNVB.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu