FC Emmen-middenvelder Simon Tibbling over cruciaal moment bij sc Heerenveen: 'Tweede gele kaart was onterecht, te zwaar bestraft'

Simon Tibbling speelde tegen SC Heerenveen een redelijke pot, tot hij met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Als er van tevoren nog een sprankje hoop op een ommekeer in de wedstrijd was, dan kon dat direct de prullenbak in.

Ploeggenoten vliegen de de scheids aan, nadat hij zojuist Simon Tibbling (rechts) een tweede gele kaart heeft gegeven.

Ploeggenoten vliegen de de scheids aan, nadat hij zojuist Simon Tibbling (rechts) een tweede gele kaart heeft gegeven. Foto: Cor Lasker

Over het begin van de eerste helft niets dan lof, aldus Simon Tibbling na afloop van de uitwedstrijd bij SC Heerenveen. Gedoucht, gesoigneerd en keurig in een grijs pak gehesen laat hij zijn gedachten schijnen op de ontmoeting met de Superfriezen.

„We speelden een goede wedstrijd tot het moment dat zij scoorden. Daarvoor waren wij het beste team, hadden wij het beste van het spel. Maar door twee persoonlijke fouten komt Heerenveen in de wedstrijd. Ze waren wat dat betreft dodelijk effectief.”

Het doel beschermen

Tweemaal ging balverlies van van Hilal Ben Moussa aan een Heernveense goal vooraf. De Utrechter had een basisplaats omdat Anco Jansen en Marko Kolar geblesseerd waren. Daardoor verschoof Sergio Peña naar de linkerflank en nam Ben Moussa plaats op het middenveld naast Tibbling en Michael Chacon. Ben Moussa oogde onwennig, maar daar wil Tibbling de oorzaak van de nederlaag niet neerleggen.

„Zulke fouten maakten we ook in de vorige wedstrijden”, analyseert de Zweed. „Ik denk niet per se dat dát ons probleem is. Het is namelijk normaal dat je fouten maakt, anders kun je überhaupt het spelletje niet spelen.''

,,Nee, wij moeten ervoor zorgen dat wij die fouten beter repareren. We moeten er als team voor zorgen dat we bij balverlies goed staan en ons doel kunnen beschermen, zodat de tegenstander niet scoort. Dat ging bijvoorbeeld vorige week ook tegen Fortuna Sittard (2-2) mis. Het ligt niet aan een of meerdere individuen, maar is iets dat we als team moeten oplossen. We moeten sneller reageren, voor elkaar instaan.”

Een ‘shit-gevoel’

Zelf beging de middenvelder ook een fout, vroeg in de tweede helft. Kort na elkaar kreeg Tibbling twee gele kaarten, waardoor FC Emmen lange tijd met een man minder tegen SC Heerenveen moest strijden.

„Dat was geen gele kaart”, oordeelt hij na afloop. „Ik raakte de bal en daarna pas de voet. Naar mijn weten is dat niet strafbaar. Die gele kaart was in mijn ogen dan ook onterecht, ik ben te zwaar bestraft.''

,,Aan de andere kant was het misschien niet slim om met die tackle een risico te nemen, aangezien ik al een gele kaart had. Maar je kunt nou eenmaal niet stoppen met spelen met die kaart op zak.”

Al met al houdt de Zweedse middenvelder een ‘shit-gevoel’ over aan de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. „Dat geldt voor de hele ploeg. We hadden een goed gevoel in aanloop naar de wedstrijd, deze nederlaag was niet nodig geweest.''

,,Gezien het wedstrijdverloop is 4-0 dan ook enigszins geflatteerd. Na de rode kaarten (Laursen kreeg direct rood in de 77ste minuut, red.) was het gebeurd. Maar dit is voetbal. Heerenveen reageerde scherp op onze fouten en dat kostte ons de kop.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu