FC Emmen opent het seizoen met een ouderwetse vrijdagavondwedstrijd bij Telstar, FC Groningen gaat op bezoek bij promovendus SC Cambuur

FC Emmen begint het komende seizoen met een bezoekje aan Telstar. Die wedstrijd vindt plaats op vrijdagavond 6 augustus om 20.00 uur. FC Groningen trapt op zondag 15 augustus om 12.15 uur af met een uitwedstrijd bij buurgenoot en promovendus SC Cambuur.

Danny Buijs.

Danny Buijs. Foto: ANP

Dat staat in het concept competitieschema dat de KNVB woensdag publiceerde voor de ere- en eerste divisie. Dit kan nog worden gewijzigd. De eerste thuiswedstrijd van het gedegradeerde FC Emmen is, dus onder voorbehoud, op vrijdag 13 augustus om 20.00 uur tegen FC Eindhoven. Die van FC Groningen vindt plaats op zaterdag 21 augustus om 21.00 uur tegen FC Utrecht.

Klik hier voor het complete concept competitieschema.

Beperkt publiek toegestaan

Wie op volle stadions had gehoopt, moet nog even geduld hebben. Het kabinet is voornemens om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Dit wordt momenteel nader uitgewerkt door de overheid en op korte termijn gepresenteerd.

„De betaald voetbalcompetities zullen in ieder geval van start gaan met beperkt publiek”, laat de KNVB weten. „Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur – en niet langer dan noodzakelijk - weer zonder coronatesten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
FC Groningen
FC Emmen
FC Emmen
menu