FC Emmen shopt deze zomer graag bij Heracles Almelo. Teun Bijleveld is de derde versterking die de weg van Almelo naar De Oude Meerdijk volgt

FC Emmen en Heracles lijken graag bij elkaar te winkelen tijdens deze transferperiode. Teun Bijleveld is al de derde versterking die deze zomer de oversteek waagt van Almelo naar het Drentse land.

Teun Bijleveld.

Teun Bijleveld. Foto: FC Emmen

FC Groningen stond de voorgaande jaren immer te boek als hofleverancier van de Emmer voetbaltrots, maar voorzitter Ronald Lubbers en de pas aangestelde technisch manager Michel Jansen lijken voor de aankopen van deze zomer liever 50 kilometer zuidwaarts te kijken. De 26-jarige linker vleugelverdediger Jeff Hardeveld ging Bijleveld vorige week al voor en ook doelman Michael Brouwer, vorig seizoen voornamelijk op de bank bij Heracles Almelo, besloot zich te laten verhuren aan de naar de eerste divisie gedegradeerde Emmenaren. Andersom maakte de 21-jarige doelman Robin Jalving de overstap van FC Emmen naar Heracles.

Aflopend contract

Voor Bijleveld hoefde FC Emmen de portemonnee niet te trekken, want de middenvelder had na twee seizoenen in Almelo een aflopend contract. Hij zette woensdag zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen bij FC Emmen. Ondanks dat Bijleveld met zijn 23 lentes nog een jonge speler is, heeft hij al een sloot ervaring opgedaan in het betaald voetbal.

In 2009 kwam hij vanuit SV Ouderkerk in de jeugdopleiding van AZ terecht. Van daar uit maakte hij in 2017 de overstap naar Ajax, waar hij 55 competitieduels in dienst van de beloften speelde. In 2019 tekende hij bij Heracles. In twee seizoenen kwam hij tot 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Al met al heeft Bijleveld al 94 duels in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. Daarnaast speelde de linkspoot 28 jeugdinterlands voor Oranje.

Positief gevoel

Bijleveld sluit aan bij het trainingskamp in Delden, waar FC Emmen sinds begin deze week resideert. Hij had vanaf het eerste gesprek een positief gevoel bij de Drentse profclub. ,,FC Emmen is ambitieus en het stadion zal weer vol zitten komend seizoen. Ik kijk ernaar uit om me bij de spelersgroep te voegen en iedereen te ontmoeten.’’

Ook technisch manager Jansen is op zijn beurt in zijn nopjes met de komst van Bijleveld, zijn eerste aankoop voor de Emmenaren nadat hijj overkwam van SC Heerenveen. ,,Teun is een speler die goed past bij onze manier van spelen’’, vindt Jansen. ,,Hij is sterk aan de bal, maar heeft ook fysiek stappen gemaakt. We hebben veel vertrouwen in hem en denken dat hij echt van toegevoegde waarde kan zijn voor de huidige selectie.’’

Tip van Lucas Bernadou

FC Emmen lijkt eindelijk werk te maken van aanvulling van de selectie, want in Delden zijn ook nog vier spelers te gast die zich mogen bewijzen om een contract te verdienen. Het gaat om keeper Kyan van Dorp, centrale verdediger Mitch Apau, rechtsback Arnaud Luzayadio en middenvelder Azzedine Toufiqui. De laatste twee zijn afkomstig van het tweede Franse niveau. Middenvelder Lucas Bernadou van FC Emmen deed de clubleiding de tip aan de hand.

Verder zal de naam Mitch Apau vele noordelijke voetballiefhebbers nog bekend in de oren klinken. De door AZ en Ajax opgeleide profvoetballer speelde vanaf 2009 tot aan het faillissement voor SC Veendam. Daarna ging hij op avontuur, van Slovenië tot Slowakije en van Kroatië tot België, tot hij deze week weer aanklopte bij trainer Dick Lukkien en zijn FC Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu