FC Emmen spreekt een woordje mee bij RKC Waalwijk. Trainer Joseph Oosting krijgt Peter Uneken als assistent aan zijn zijde

Peter Uneken gaat hoofdtrainer Joseph Oosting assisteren bij RKC Waalwijk. Uneken is net als Oosting oud-speler van FC Emmen.

Joseph Oosting.

Joseph Oosting. Foto: ANP/HH

Peter Uneken komt over van Jong PSV en heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij de nummer 15 van de eredivisie in het afgelopen seizoen.

,,Peter heeft de afgelopen jaren bij onder meer PSV laten zien sterk te zijn in de individuele ontwikkeling van jonge spelers”, zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk.

De in Sleen geboren Uneken werkte sinds 2014 als jeugdtrainer bij PSV, waarvan de laatste twee seizoenen als hoofdtrainer bij Jong PSV. Hij voetbalde zelf als prof behalve bij FC Emmen ook bij FC Den Bosch en Helmond Sport.

Eerste klus Joseph Oosting als hoofdtrainer

Bij RKC Waalwijk gaat Uneken op de bank zitten naast de onlangs aangestelde Oosting, die de naar Willem II overgestapte Fred Grim heeft opgevolgd. Voor Oosting is het de eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Hij werkte de afgelopen jaren bij Vitesse als trainer van de beloften en assistent van het eerste elftal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu