FC Emmen-sterspeler Sergio Peña in thuisland slachtoffer geworden van brutale straatroof. 'Ze richtten een pistool op mijn hoofd'

Sergio Peña is in zijn thuisland Peru slachtoffer geworden van een brutale straatroof. Twee dieven ontfutselden de creatieveling van FC Emmen en zijn neef een ketting, een horloge en drie telefoons.

Teleurstelling bij Sergio Peña van FC Emmen na de gemiste penalty wedstrijd tijdens de play-offs promotie/degradatie wedstrijd tussen FC Emmen en NAC Breda op De Oude Meerdijk op 20 mei 2021.

Teleurstelling bij Sergio Peña van FC Emmen na de gemiste penalty wedstrijd tijdens de play-offs promotie/degradatie wedstrijd tussen FC Emmen en NAC Breda op De Oude Meerdijk op 20 mei 2021. Foto: Cor Lasker

De straatroof vond vannacht rond 02.00 uur Nederlandse tijd plaats (19.00 uur in Peru) in Lima, de geboortestad van Peña. Hij laat via zijn Instagram weten geschokt te zijn. „Mijn neef en ik zijn gewoon bang. Helaas gebeuren deze dingen nog steeds in ons land.”

De Peruaanse smaakmaker van FC Emmen speelde de afgelopen weken met zijn land om de prijzen in de Copa América, het Zuid-Amerikaanse equivalent van het EK Voetbal. Hij was basisspeler en genoot in zijn thuisland van een welverdiende vakantie.

‘Ze richtten een pistool op mijn hoofd’

„We zijn beroofd door twee dieven die een pistool op mijn hoofd richtten”, vervolgt Peña. „Ze ontnamen ons een ketting, een horloge en drie mobiele telefoons.”

De Peruaan dankt God dat hij en zijn neef ongedeerd zijn, maar baalt dat het incident niet door camera’s is vastgelegd. „Geweldig, maar waar”, besluit Peña.

Gewenste transfer blijft vooralsnog uit

De creatieve aanvallende middenvelder heeft aan het einde van het afgelopen seizoen aangegeven te willen vertrekken bij FC Emmen omdat hij toe is aan een nieuwe stap, maar vooralsnog is het nog niet tot een transfer gekomen.

Zijn trainer Dick Lukkien gaf afgelopen dinsdag nog aan zijn sterspeler drie dagen later, op vrijdag, terug te verwachten om de voorbereiding te hervatten, maar vooralsnog bivakkeert Peña nog in Peru.

Of dat duidt op een naderende transfer is onduidelijk. In Spaanse media wordt Peña gelinkt aan Celta de Vigo, uitkomend op het hoogste Spaanse niveau. Eerder werd zijn naam gelinkt aan Ajax en AC Milan.

De Peruaan heeft in Emmen nog een contract voor één jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu