FC Emmen verlengt contract trainer Dick Lukkien met twee jaar

Trainer Dick Lukkien van FC Emmen. Foto: ANP/VI Images

FC Emmen heeft het contract met trainer Dick Lukkien opengebroken. De overeenkomst met de succesvolle trainer is met twee seizoenen verlengd. Dat betekent dat de oefenmeester in ieder geval tot medio 2023 aan de Drentse voetbaltrots verbonden blijft.

Lukkien en voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen togen op Koningsdag speciaal naar stadion De Oude Meerdijk om de handtekening te zetten onder de vernieuwde overeenkomst. Beide partijen toonden zich zeer in hun nopjes met de contractverlenging.

"We zijn tijdens het trainingskamp in Spanje in januari de gesprekken al gestart en zagen al snel dat er van beide kanten nog voldoende ambitie was om langer door te gaan met elkaar", stelt Lubbers opgetogen.

"Ik voel me uitstekend op mijn gemak bij Emmen", reageert Dick Lukkien, die vertelt vol vertrouwen te hebben bijgetekend tot de zomer van 2023.

Lubbers: Vertrouwen in de toekomst

"We hebben vertrouwen in de toekomst", zegt clubvoorzitter Lubbers. "We zien voldoende ambitie en toekomst voor een langere verbintenis."

Lukkien memoreert nog maar eens dat hij heel veel plezier heeft in het werken bij FC Emmen. "Het is een feestje om elke dag naar Emmen te rijden. We hebben heel veel geloof en vertrouwen in de toekomst. Dat was de reden om het vertrouwen uit te spreken in elkaar en deze stap te zetten."

Wel veel onzekerheden door corona

Ondanks het vertrouwen in de trainer, kampt FC Emmen wel met veel onzekerheden, aldus Lubbers. "Het is een rare periode, deze coronatijd."

Er leven veel vragen. Wanneer kan er weer worden gespeeld? Hoe moet het financieel? Tot eind juni redt Emmen het financieel nog, aldus Lubbers, al zegt hij erbij dat er geen nieuwe tegenvallers bij moeten komen.

En daarna? "Vanaf 1 juli is de situatie erg onzeker. Dat geldt niet alleen voor ons maar voor alle clubs en voor veel bedrijven. We gaan er alles aan doen om onze begroting ook volgend seizoen op peil te houden. We willen graag een langdurige speler in de Eredivisie worden. We zullen zien, zeker weten doen we het niet, maar het vertrouwen is er wel."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu