Wedstrijdverslag FC Emmen - De Graafschap: Emmen verprutst het na de rust

Geen vuiltje leek er aan de lucht voor FC Emmen na een prima eerste helft tegen De Graafschap, maar na rust verprutsten twee knullige momenten de topper, de kans op de eerste thuiswinst én een mooie positie op de ranglijst. De Graafschap won met 2-0 op De Oude Meerdijk.

Jeredy Hilterman baalt na een gemiste kans.

Jeredy Hilterman baalt na een gemiste kans. Foto: Henk Jan Dijks

Na een heerlijk weekje genieten na de 2-1 zege op koploper ADO Den Haag staat FC Emmen weer met beide benen op de grond. In eigen huis werden nu beide duels (tegen Eindhoven en De Graafschap) verloren en bovendien werd er geen doelpunt gemaakt.

Zo is de eredivisie nog ver weg

Het draait, zeker in de topwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, om de details. Dick Lukkien weet het als geen ander. Scherp blijven, tot de laatste seconden. Niet alleen een helft lang, maar twee. FC Emmen had in de eerste helft een veldoverwicht en de betere kansen, maar liet het na rust helemaal liggen. Als de jonge ploeg van Lukkien niet constanter wordt, blijft de eredivisie ver weg.

Emmen begon prima, met een scherpe Burnet, die Assehnoun probeerde weg te steken. Nog geen twee minuten later was het al bijna 1-0 na een schot van Van Ooijen die na een voorzet van dezelfde Burnet en terugleggen van Hilterman net naast het doel van Hidde Jurjus schoot.

Daarop volgde een fase waarin Emmen gewild of ongewild wat gas terugnam en de Doetinchemmers konden overnemen. De beste kans kwam op naam van middenvelder Elmo Lieftink, die na goed storen van Rick Dekker en terugleggen kon aanleggen. Maar ook nu was Brouwer sterk.

Hilterman leek rond het halfuur te gaan scoren na een steekpass van Bernadou, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Uit de tegenaanval was het bijna wél raak in het Emmer doel. Centrumspits Joey Konings kon na een voorzet intikken, maar ook hij zag dat Brouwer in prima vorm verkeert.

De beste kans was kort na het eerste halfuur voor het goudhaantje van de wedstrijd tegen ADO, en nu met zijn voeten. Hilterman stuitte na een van Bernadou op Jurjus, waarna de jonge Scholte zijn basisdebuut bijna bekroonde met de openingstreffer. Zijn pegel scheerde over het doel van de Graafschap-keeper.

Op dat moment had Dick Lukkien zijn eerste speler al gewisseld: Mitch Apau moest, licht trekkend met een been, van het veld. Apau speelde ook geen geweldig halfuur.

Emmen van slag na treffer Superboeren

De tweede helft begon tam, alsof de mannen van Lukkien zich leken te sparen voor een vlammend laatste halfuur. Al snel kreeg Emmen de rekening gepresenteerd. Een voorzet van rechts van Konings werd helemaal vrij binnengekopt door nota bene linksbuiten Giovanni Korte.

Emmen was duidelijk van slag en die fase duurde ongeveer een kwartier. Er kwamen in die minuten meer kansen voor de Superboeren. Zo was er een schot van verdediger Julian Lelieveld dat bijna achter Brouwer tegen de touwen plofte.

Een prima voorzet van Apau’s vervanger Arnaud Luzayadio zorgde voor meer optimisme op de met bijna 6 duizend toeschouwers gevulde Emmer tribunes van De Oude Meerdijk. De fraaie krul bereikte het hoofd van Scholte, maar die kon niet goed richten. In elk geval was het weer iets.

Heel de Meerdijk veerde even later op bij een prachtige lange bal van Burnet, die panklaar leek te vallen voor Hilterman, maar de ongelukkige stuit verprutste een mooie kans op de gelijkmaker.

Lukkien haalde nog Veldmate en Vlak van het veld voor de verse krachten Jeff Hardeveld en Azzeddine Toufiqui. De laatste kwam nog tot een goede voorzet, maar even later was het pleit beslecht aan de andere kant. Graafschap-aanwinst Denzell Gravenberch verraste uit de draai de complete Emmer verdediging: 0-2.

Emmen probeerde het nog, maar kwam ook daarna niet meer, zoals in de hele tweede helft al niet, tot kansen.

FC Emmen-De Graafschap 0-2

57. Korte 0-1, 84. Gravenberch 0-2. Scheidsrechter: Van Boekel Toeschouwers: 5566 FC Emmen: Brouwer; Apau (32. Luzayadio), Miguel, Veldmate (77. Hardeveld) en Burnet; Bernadou en Vlak (77. Toufiqui); Scholte, Van Ooijen en Assehnoun (64. Carty); Hilterman. De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert en Baas; Dekker (76. Schuurman), Opoku en Lieftink (46. Fortes); Verbeek (72. Kaandorp), Konings (64. Gravenberch) en Korte (72. Acheffay).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu