FC Emmen weet in Duitsland teleurstellende voorbereiding geen positieve draai te geven

Glenn Bijl aast op de bal. Foto: Markus Endberg/Rot-Weiss Essen

FC Emmen heeft ook in de voorlaatste oefenwedstrijd niet weten te overtuigen. De mannen van trainer Dick Lukkien verloren met 1-0 op neutrale bodem van Rot-Weiss Essen, uitkomend op het vierde niveau in Duitsland.

Hoewel het officieel een besloten oefenduel was, bivakkeerden er enkele tientallen mensen langs de lijn en op de tribune van het Hasetal Stadion, de thuishaven van amateurclub VFL Herzlake gelegen op een klein uur rijden van Emmen. Daar hoopte FC Emmen de voorbereiding op het nieuwe seizoen een positieve draai te geven. Niet zonder reden, aangezien de ploeg van de voorgaande vijf oefenduels er vier verloor. Alleen Telstar werd met 1-0 verslagen.

Met Rot-Weiss Essen trof FC Emmen op papier min of meer een tegenstander van uitstekend Keuken Kampioen Divisie-niveau. De eerste vijftien tot twintig minuten van de wedstrijd waren de verhoudingen op het veld daar ook naar en creëerde Emmen een paar goede kansen. Zo schoot Nikolai Laursen de bal in de zesde minuut in het zijnet en stokte een knappe aanval over links toen Marko Kolar de bal naast schoot na een hakje van Michael de Leeuw.

Brutaal Rot-Weiss Essen

Naarmate de tweede helft vorderde nam Rot-Weiss Essen brutaal het heft in handen en drukte Emmen meermaals terug op eigen helft. Aanvallend kwam de ploeg er sporadisch uit. Het zou een voorbode zijn voor de tweede helft, waarin Essen kort na rust op voorsprong kwam. Centrale verdedigers Keziah Veendorp en Miguel Araujo werden verrast door een lange bal van achteruit en zagen hoe Joshua Endres de bal koeltjes langs doelman Dennis Telgenkamp schoof.

In het restant van de tweede helft deden de Emmenaren wat ze konden en creëerden een paar kansrijke mogelijkheden. Dat resulteerde na een uur spelen in een strafschop nadat de tegenstander de bal met de hand beroerde. Tot teleurstelling van Lukkien, die langs de zijkant al op de gelijkmaker rekende, schoot aanvoerder Michael de Leeuw tegen het lichaam van doelman Daniel Davari. In het restant van de tweede helft ging het redelijk gelijk op, hoewel Telgenkamp in de slotfase nog een tweede tegentreffer voorkwam.

‘Ik raak niet in de war’

Volgende week zaterdagavond speelt FC Emmen in Enschede tegen FC Twente de laatste oefenwedstrijd, voordat de club een week later het seizoen opent tegen VVV Venlo. Als het aan Dick Lukkien ligt, moet zijn ploeg er dan staan. „Al met al is het momenteel nog niet goed genoeg, maar gelukkig hebben we nog twee weken”, zei de trainer na afloop. „Vorig jaar hadden we een top voorbereiding, maar hadden we aan het begin van de competitie drie punten uit zeven wedstrijden. Dus ik raak hier niet van in de war.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu