FC Emmen weet ook in vijfde oefenduel tegen PEC Zwolle niet te overtuigen

Fc Emmen-trainer Dick Lukkien met invaller Sekou Sidibe. Foto: Jan Kanning

FC Emmen is er ook in het vijfde oefenduel van de voorbereiding niet in geslaagd om een overtuigende wedstrijd op de kunstgrasmat te leggen. PEC Zwolle was maandagavond in stadion De Oude Meerdijk te sterk voor de Drenten: 0-1.

Bij FC Emmen was Sergio Pena er weer bij nadat hij eerder deze voorbereiding geblesseerd raakte. Daar stond tegenover dat Marko Kolar vanwege griep verstek moest laten gaan. Ook Nikolai Laursen en Anco Jansen waren nog niet van de partij.

Het was reden voor trainer Dick Lukkien om te starten met Robbert de Vos en Denis Granecny. Laatstgenoemde is eigenlijk gehaald als linker vleugelverdediger, maar de Tsjech acteerde tegen de Zwollenaren in een aanvallender rol. Daardoor kon Simon Tibbling in zijn natuurlijke habitat als verdedigende middenvelder acteren.

Voorbereiding verre van vlekkeloos

Veel verbetering bracht het niet. De voorbereiding van FC Emmen verliep tot dusver verre van vlekkeloos. Daar wisten de Drenten tegen PEC geen verandering in te brengen. In de opbouw verliepen de combinaties in de eerste helft misschien iets beter dan tijdens voorgaande oefenduels, maar kansen wisten de mannen van Lukkien nauwelijks te scheppen.

Michael de Leeuw liep er als meest vooruitgeschoven post meestentijds maar wat verloren bij. Verdedigend kwam FC Emmen voor rust nauwelijks in te problemen, maar dat had ook met PEC te maken. De Zwollenaren, die in de oefenperiode al wonnen van FC Groningen, AZ en Heracles, bakten er net als de thuisclub weinig van.

Pena twijfelt te lang

Het enige noemenswaardige wapenfeit in de eerste helft namens FC Emmen was een mogelijkheid voor Pena, maar de Peruaanse aanvaller twijfelde na ruim een half uur te lang om tot een schot te komen. PEC probeerde het op slag van rust met een schot van Clint Leemans, maar dat verdween naast de paal.

In de tweede helft begonnen de Zwollenaren meer en meer aan te dringen. Een paar keer was Dennis Telgenkamp de reddende engel namens de Drenten, maar een kwartier voor tijd was er ook voor de blonde sluitpost van FC Emmen geen houden meer aan toen invaller Nick Bakker zijn man Reza Goochannejhad kwijt was. Van de spits is bekend dat je die niet het kleinste gaatje moet gunnen, want dat ligt de bal al snel tegen de touwen. En zo was het ook.

Telgenkamp voorkomt erger

Na de 0-1 was het opnieuw Telgenkamp die erger voorkwam voor FC Emmen. De keeper had onder meer nog goed het oog in een schot van Mike van Duinen. Toch was de vierde nederlaag niet meer af te wenden voor de ploeg van Lukkien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu