FC Emmen zet stijgende lijn niet voort in vierde oefenduel tegen Heracles Almelo

Dick Lukkien zal niet vrolijk zijn geworden van de prestatie van zijn manschappen tegen Heracles. Foto: Jan Kanning

Dick Lukkien dacht een stijgende lijn te zien tijdens de laatste testcase tegen Telstar, maar de trainer van FC Emmen kwam bedrogen uit. In het vierde oefenduel van de voorbereiding stelden de Drenten opnieuw teleur. Heracles was op de Meerdijk met 2-0 te sterk.

FC Emmen heeft zich voor de nabije toekomst ten doel gesteld om een stabiele middenmoter te worden in de eredivisie, maar de voorbereiding geeft tot dusver geen aanleiding om te denken dat die ambitie komend seizoen gestalte kan worden gegeven. Het is tot dusver erg magertjes wat de Drenten laten zien tijdens de oefenwedstrijden. Na de 5-2 nederlaag tegen Cambuur, de 4-1 verliesbeurt tegen FC Groningen en de minieme 1-0 zege op Telstar werd ook de vierde testcase tegen de Almeloërs weer een teleurstelling.

Misschien dat de afwezigheid van een paar belangrijke spelers aan Emmen-zijde er debet aan was dat de Drenten er voor 476 toeschouwers in stadion De Oude Meerdijk nauwelijks in slaagden iets te creëren. Zo waren Sergio Pena en Anco Jansen niet van de partij, normale gesproken vaste schakels in het elftal van trainer Dick Lukkien die het spel kunnen maken. Ook Nikolai Laursen werd in aanvallend opzicht gemist. Voor alle drie geldt dat ze er waarschijnlijk maandag tegen PEC Zwolle weer bij kunnen zijn. Tegen Heracles moest de jonge, van PSV overgekomen Sekou Sidibe de honneurs waarnemen, maar ook de Belg paste zich moeiteloos aan aan het niveau.

Opkikkertje

Voor FC Emmen is het te hopen dat het maandag tegen PEC eens echt kan vlammen tegen een tegenstander van enig formaat, want Lukkien en zijn mannen lijken langzamerhand wel zo’n opkikkertje te kunnen gebruiken. Tegen Heracles was het alleen Glenn Bijl die in het eerste half uur in kansrijke positie kwam namens de Emmenaren, maar de vleugelverdediger stuitte op de Almelose doelman Michael Brouwer. Ook Marko Kolar was nog in de gelegenheid om de score te openen, maar dat waren dan ook wel de wapenfeiten.

Aan de andere kant van het veld werd pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar FC Emmen in defensief opzicht nog is. Heracles zette met twee aanvallen op rij binnen twee minuten de 0-2 eindstand op het scorebord. De eerste kwam voort uit een gemakkelijk weggegeven corner van Stefan van der Lei. Mats Knoester tekende voor de openingstreffer. Een minuut later zag de rechterzijde van de Emmer verdediging er slecht uit. Heracles liep er zo doorheen, Delano Burgzorg toonde zich trefzeker. De enige en grootste kans uit de tweede helft kwam op naam van Heracles-invaller Mohamed Amissi, maar de aanvaller schoot over.

De volgende oefenwedstrijd van FC Emmen op weg naar de competitie-ouverture tegen VVV-Venlo van 13 september is maandag om 18.45 uur tegen PEC Zwolle, ook weer op de Meerdijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu