FC Groningen -21 in spektakelstuk langs leeftijdsgenoten van Heerenveen. Groningers komen twee keer terug van achterstand. Invaller Tounekti scoort beslissende goal en krijgt rode kaart

FC Groningen onder -21 is dankzij een 3-2 overwinning tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen medekoploper in Divisie 1 poule A geworden. In de ‘Derby van het Noorden’ voor beloften zat alles: doelpunten, een gestopte penalty en een rode kaart. De ploeg van coach Sander van Gessel deelt de eerste plaats op de ranglijst met Almere City.

Paulos Abraham blonk uit namens FC Groningen onder -21 tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen

Paulos Abraham blonk uit namens FC Groningen onder -21 tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen Foto: Cor Lasker

Toen de kruitdampen dinsdagmiddag waren opgetrokken bleven de punten in Groningen en moesten de Friezen met lege handen naar huis. De winnende treffer viel in de 86e minuut. Bij een 2-2 tussenstand was het invaller Sebastian Tounekti, op maat bediend door uitblinker Paulos Abraham, die het vonnis velde over Heerenveen. Beide ploegen traden met een zeer sterk elftal aan. FC Groningen liet vijf spelers van de A-selectie opdraven; de bezoekers starten zelfs met zes spelers die tot de hoofdmacht behoren.