FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen: een pure targetman, of toch niet?

FC Groningen-speler Jørgen Strand Larsen liet afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard waarom hij van grote waarde kan zijn in het strijdplan van trainer Danny Buijs. Met twee treffers drukte hij zijn stempel op de door de Groningers met 3-1 gewonnen wedstrijd. Een analyse.

Jørgen Strand Larsen baant zich een weg tussen Tesfaldet Tekie (links) en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard.  F

Jørgen Strand Larsen baant zich een weg tussen Tesfaldet Tekie (links) en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard. F Foto: ANP/Marcel van Hoorn

‘Heeft FC Groningen weer een pareltje uit het hoge Noorden ontdekt?’, vroeg Fox Sports-commentator Evert ten Napel zich af nadat Jørgen Strand Larsen afgelopen zondag zijn tweede goal van de middag maakte op bezoek bij Fortuna Sittard. Ten Napel zelf vond van wel, getuige zijn opmerking enkele tellen later: ,,Dit kan een hele grote worden!’’ Doelpunten doen iets met de perceptie van een aanvaller. Slechts een week geleden bestempelde immers mister FC Groningen Jan van Dijk de lange Noor als matige spits. Maar hoewel de doelpunten welkom waren, toonde Strand Larsen in de eerste wedstrijden in het groen-wit wel degelijk al aan wat hij in zijn mars heeft.

Niet vies van een kopsterke spits

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's