FC Groningen bevestigt komst Patrick Joosten: flankspeler tekent driejarig contract

Patrick Joosten. Foto: Andy Zuidema Photography/FC Groningen

FC Groningen heeft de komst van Patrick Joosten bevestigd. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht en tekent een driejarige verbintenis.

Joosten staat sinds 2015 onder contract bij de Domstedelingen, maar tot een doorbraak in Utrecht kwam het niet. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Sparta Rotterdam. In vijftien eredivisiewedstrijden kwam Joosten drie keer tot scoren. De aanvaller had bij FC Utrecht nog een contract voor één seizoen.

Aanvulling

Mark-Jan Fledderus is verguld met de komst van de flankspeler. ,,Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan. Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Precies wat we goed kunnen gebruiken als aanvulling op onze bestaande selectie’’, aldus de technisch directeur van FC Groningen.

Daarnaast brengt Joosten, die meer dan honderd wedstrijden speelde in het betaald voetbal, de nodige ervaring bij de FC. ,,Dat is met het oog op de jonge groep die we hebben een fijn aspect. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken.”

FC Groningen is met de komst van Joosten nog niet klaar op de transfermarkt. Fledderus is naarstig op zoek naar een spits.

Nieuws

Meest gelezen

menu