'Reddingsoperatie' FC Groningen voorspoedig: sinds maandag 1800 seizoenskaarten verkocht

FC Groningen roept sponsors en supporters op de club door de coronacrisis heen te helpen. Afbeelding: FC Groningen

FC Groningen heeft, sinds de club maandagavond de noodklok luidde, ruim 1800 seizoenkaarten verkocht. Het bracht het totaal vrijdagmiddag op 3649.

Vorig jaar waren er rond deze tijd 4400 seizoenkaarten verkocht. FC Groningen is tevreden over hoe de reddingsoperatie tot dusver verloopt. Onder de leus ‘Laat ons weer eens juichen’ begon de club woensdag een campagne om zoveel mogelijk supporters en sponsors te verleiden hun seizoenkaart of contract te verlengen, nadat directeur Wouter Gudde maandagavond bekend maakte dat de club het financieel moeilijk heeft door de coronacrisis.

Drie keuzes

FC Groningen constateert dat, naast de sterke toename van de seizoenkaartverkoop, supporters ook massaal afzien van een eventuele vergoeding voor de vier gemiste thuiswedstrijden van het afgelopen, afgebroken seizoen. De achterban krijgt via de website van de club drie keuzes voorgelegd: geen restitutie, geen restitutie en een extra donatie of wel restitutie in de vorm van vier kaarten voor het komend seizoen of een waardebon van 40 euro voor merchandiseartikelen. Tot dusver ziet 93 procent van de seizoenkaarthouders af van een tegemoetkoming. Er kwamen 700 extra donaties binnen.

FC Groningen bezoekt de komende tijd ook alle sponsoren. 35 bedrijven verlengden sinds woensdag hun contract. ,,Het is hartverwarmend’’, aldus Gudde.

Nieuws

menu