FC Groningen breekt contract Romano Postema open. Spits tot 2024 in Hitachi Capital Mobility Stadion

Romano Postema. Foto: Duncan Wijting

FC Groningen heeft het tot medio 2022 doorlopende contract met Romano Postema opengebroken en verlengd. De 18-jarige zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan FC Groningen bindt.

Romano Postema, die in maart vorig jaar een driejarige overeenkomst tekende, debuteerde op 31 augustus als invaller in het eerste elftal van FC Groningen. Vervolgens nam hij met Oranje deel aan het WK onder-17 in Brazilië.

Terug in Groningen maakte de spits, een dag voor zijn 18de verjaardag, in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zijn basisdebuut in de eredivisie. Hij speelde tot nu toe twaalf keer in het eerste elftal van FC Groningen. Hij scoorde daarin nog niet.

Product eigen opleiding FC Groningen

Postema is een product van de eigen opleiding van FC Groningen. Hij speelde in het seizoen 2008/ 2009 in de jeugd van DIO Groningen, waarna hij de overstap maakte naar GVAV-Rapiditas. Na vier jaar GVAV stapte hij in 2013 over naar FC Groningen.

In april 2019 werd hij met FC Groningen onder-17 kampioen van de eredivisie en werd hij met 31 treffers topscorer van de competitie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu