Kijk terug: FC Groningen dankzij enorme zeperd bij VfL Osnabrück als winnaar van het veld in Duitsland

De tegenstand die FC Groningen kreeg van VfL Osnabrück was van een heel ander kaliber dan vrijdagavond, toen de noorderlingen met 3-2 verloren van Sportclub Verl. Dat komt net als VfL Osnabrück ook uit in de 3. Liga, maar de pas uit de tweede Bundesliga gedegradeerde Osnabrückers hebben als doel meteen weer terug te promoveren naar het hogere niveau. Waarschijnlijk zou de club in de eredivisie niet misstaan.

FC start met beoogde basiself

Trainer Danny Buijs stuurde deze keer zijn beoogde basiself de wei in om tegenwicht te bieden aan de dadendrang van de VfL. Desondanks had FC Groningen het moeilijk in het oefenduel. De nummer zeven van afgelopen seizoen stond continu onder druk in de testcase, waarin het er bij tijd en wijle stevig aan toe ging.

FC Groningen mocht gezien het aantal kansen van de Duitsers absoluut niet klagen dat het bij rust nog 0-0 stond. Doelman Jan Hoekstra kon zich een paar keer onderscheiden. De keeper uit Hoogezand, die vorig seizoen werd uitgeleend aan Roda JC om ervaring op te doen, mag deze voorbereiding bewijzen dat hij de concurrentie aan kan met de van Ajax Cape Town gehaalde Peter Leeuwenburgh.

Kasanwirjo maakt degelijke indruk

De van Ajax gehaalde centrale verdediger Kasanwirjo maakte andermaal een degelijke indruk bij FC Groningen. Mo El Hankouri lijkt voorbestemd om in het nieuwe seizoen rechter vleugelverdediger te worden, maar had het in defensief opzicht moeilijk tegen Osnabrück, dat volgende week al begint aan de competitie. Het spitsenkoppel Michael de Leeuw en Jorgen Strand Larsen werden nauwelijks bereikt.

Toch kwam FC Groningen in de tweede helft op een 1-0 voorsprong op het groene biljartlakentje van de voetbalvereniging Quitt uit het dorpje Ankum. Verdediger Luis Sprekelmaier van Osnabrück ging zwaar in de fout met een terugspeelbal op zijn eigen keeper. De doelman probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar de bal liep tergend langzaam over de doellijn: 0-1.

Vrijdag oefenduel tegen FC Volendam

In de laatste fase van de wedstrijd wisselden beide trainers stevig door. VfL Osnabrück bleef de bovenliggende partij, maar FC Groningen stak de gestolen zege heimelijk in de knip. De voorbereiding gaat vrijdag verder met in de middag een oefenduel tegen FC Volendam en in de avond de testcase tegen SC Heerenveen op sportpark Boerbos van Rolder Boys. De laatste wedstrijd is weer live te zien op de website van Dagblad van het Noorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
Video
menu