FC Groningen en FC Emmen willen in mei het veld weer op ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen (dat pas begint in het najaar)

FC Groningen en FC Emmen hopen in mei onder bepaalde voorwaarden het veld weer op te kunnen met hun selecties. Het zal de eerste training zijn ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat waarschijnlijk pas in oktober begint.

Dit was vorig jaar de eerste training van FC Groningen. Begin mei moet de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden opgestart. Of dat nog met vertrekkende spelers als Mike te Wierik of Django Warmerdam aan boord zal zijn of misschien wel met nieuwkomer Wessel Dammers in de gelederen is nog onduidelijk.

Dit was vorig jaar de eerste training van FC Groningen. Begin mei moet de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden opgestart. Of dat nog met vertrekkende spelers als Mike te Wierik of Django Warmerdam aan boord zal zijn of misschien wel met nieuwkomer Wessel Dammers in de gelederen is nog onduidelijk. Foto: Jan Kanning

Het klinkt allemaal nog steeds erg onwerkelijk voor de meeste betrokkenen. Premier Mark Rutte hield de sector betaald voetbal dinsdagavond voor dat er op zijn vroegst pas vanaf 1 september weer eredivisiewedstrijden kunnen plaatsvinden in Nederland. Toch zat er speciaal voor topsporters ook een lichte versoepeling in het vernieuwde en verlengde maatregelenpakket, want zij mogen onder strikte voorwaarden vanaf 28 april weer trainen.