FC Groningen en het dilemma Strand Larsen: gaan voor de hoofdprijs of Europees voetbal?

Vanuit heel Europa is er belangstelling voor Jørgen Strand Larsen, maar wat moet FC Groningen doen? De spits voor een goede prijs laten gaan of toch de doelstelling van Europees voetbal voorop stellen. Het dilemma ontleed.

Is Jørgen Strand Larsen komend seizoen het boegbeeld van FC Groningen of moet de club hem voor de hoofdprijs laten gaan?

Is Jørgen Strand Larsen komend seizoen het boegbeeld van FC Groningen of moet de club hem voor de hoofdprijs laten gaan? Foto ANP

Het enige concrete bod dat FC Groningen tot dusver ontving voor de felbegeerde Jørgen Strand Larsen is door technisch directeur Mark-Jan Fledderus ijskoud van tafel geveegd. Het was Bologna, afgelopen seizoen de nummer dertien van de Serie A, dat toehapte en een bedrag van naar verluidt zo’n 6 miljoen euro over had voor de 22-jarige Noor. Het was bij lange na niet genoeg voor de beleidsbepalers van de noordelijke voetbaltrots om er zelfs maar even over na te denken. FC Groningen wil op een beduidend hoger plan schaken dan voorheen. Daar horen ook volwassener transfersommen bij.

Andere clubs op de stoep