FC Groningen gaat in de meivakantie de boer op met trainers om jeugd weer te laten voetballen, clubs kunnen zich melden

FC Groningen gaat in mei voetbaltrainingen organiseren voor de jeugd tot en met 12 jaar. Foto archief Peter Wassing

FC Groningen grijpt de meivakantie en de verruiming van de coronamaatregelen aan om de jeugd weer te laten voetballen. De club gaat met professionele trainers de boer op om trainingsdagen te houden in Stad en ommeland.

De jongste jeugd mag met ingang van woensdag 29 april weer het veld op van het kabinet. Voor FC Groningen reden om die kans met beide handen aan te grijpen. De eredivisionist heeft razendsnel een plan op touw gezet om, onder meer in samenwerking met de amateurclubs in de regio, de jongste jeugd (tot en met 12 jaar) weer aan het voetballen te krijgen.

FC Groningen on Tour

De campagne is FC Groningen on Tour gedoopt en gaat lopen van woensdag 29 april tot en met zondag 10 mei. Kinderen krijgen voetbaltraining van de professionele trainers van FC Groningen. De activiteit begint ’s ochtends om 9.30 uur en duurt tot 15.30 uur. ,,Zo kunnen de kinderen zich na een periode met beperkingen een dag lang uitleven op een sportveld en de ouders krijgen tegelijkertijd mooi de kans om thuis in alle rust te werken of hebben lucht om tijd te besteden aan een eigen hobby’’, laat woordvoerder Richard van Elsacker van de club weten.

Amateurclubs kunnen zich melden

FC Groningen on Tour wordt niet alleen gehouden in de stad op Sportpark Corpus den Hoorn, de club biedt de activiteit ook aan in de rest van de regio. Amateurverenigingen kunnen zich via www.fcgroningen.nl/vereniging-FCGontour melden als ze in samenwerking met FC Groningen op hun eigen sportcomplex de jeugd in de meivakantie professioneel voetbalvermaak willen bieden. Hoe het programma er precies uit komt te zien wordt gecommuniceerd zodra de clubs bekend zijn die gastheer worden van FC Groningen on Tour.

Graantje meepikken

Verenigingen die zich aansluiten bij het initiatief kunnen financieel ook nog een graantje meepikken, want een deel van het inschrijfgeld per deelnemend kind wordt afgedragen aan de club waar de dag plaatsvindt. ,,Een welkome financiële ondersteuning voor clubs in deze moeilijke tijden’’, denkt Van Elsacker. De afdracht bedraagt 7,50 euro per kind dat zich inschrijft voor FC Groningen on Tour. Deelnemen aan de trainingsactiviteiten kost 42,50 euro per persoon. Kinderen kunnen worden aangemeld via de volgende link: https://www.fcgroningen.nl/trainenalseenprof/ontour

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu