'FC Groningen heeft één miljoen over voor Fortuna-speler Mark Diemers'

Mark Diemers vertrekt deze zomer mogelijk naar FC Groningen. Foto: Henk Jan Dijks

FC Groningen en Fortuna Sittard zijn nagenoeg akkoord over een transfer van Mark Diemers naar FC Groningen. Volgens Dagblad De Limburger zou Groningen een bedrag van ongeveer een miljoen euro over hebben voor de middenvelder.

De krant baseert zich op bronnen rondom Fortuna Sittard. Het bedrag zou opgebouwd zijn uit een groot vast bedrag en een deel dat verdiend kan worden met bonussen.

Diemers en Dammers

De transfer van Diemers hangt al langer in de lucht. Hij zou na verdediger Wessel Dammers de tweede Fortuna-speler zijn die deze zomer de overstap zou maken naar FC Groningen.

Fortuna-directeur Sjors Ultee wil geen verdere mededelingen doen over de op handen zijnde transfer. „We hebben met Groningen afgesproken dat we met elkaar praten over Diemers, maar niet meer met de media.”

Bezuinigingen

De aanstaande overstap komt op een moeilijk moment in de clubhistorie van FC Groningen. Als gevolg van de coronacrisis kampt de club met financiële problemen. Twee weken geleden kregen elf personeelsleden hun ontslag, ook werd een campagne gestart om extra seizoenskaarten te verkopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu