FC Groningen heeft mondeling akkoord met Diemers en rekent ondanks belangstelling Feyenoord op zijn komst

Zwicht Mark Diemers voor topclub Feyenoord of is het afspraak is afspraak en gaat hij naar FC Groningen? Dat is de grote vraag nu de Rotterdammers zich hebben gemeld. Foto: "Jeroen Putmans"

Naast FC Groningen heeft ook Feyenoord zich gemeld bij Fortuna Sittard voor Mark Diemers, maar FC Groningen zegt reeds een mondeling akkoord te hebben met zowel de club als de aanvallende middenvelder zelf.

,,Wij zijn er helemaal uit met Mark Diemers en wij zijn er ook helemaal uit met Fortuna Sittard, dus voor ons is het heel simpel’’, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. ,,Het zat een tijdje vast tussen Diemers en Fortuna over een doorverkoopclausule, maar er is van beide kanten een mondeling akkoord. Het moet alleen nog goed op papier en de medische keuring moet nog plaatsvinden, maar we hebben een jawoord gehad van zowel Diemers als Fortuna. De handtekeningen worden normaal gesproken gezet na een medische keuring, maar bij mijn weten is een mondeling akkoord ook een akkoord. Wij gaan er dan ook gewoon vanuit dat het klaar is.’’

Eerste aankoop

Wat de belangstelling van Feyenoord met Diemers en zijn zaakwaarnemer doet, vindt Fledderus lastig in te schatten. De speler en zijn management hebben nog niet gereageerd. Voor Feyenoord zou Diemers de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen zijn, nadat de transfer van Bryan Linssen van Vitesse naar De Kuip mislukte. Trainer Dick Advocaat liet zijn oog op Diemers vallen, nadat de voormalige middenvelder van FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden en De Graafschap indruk op de Kleine Generaal maakte tijdens de drie wedstrijden die Feyenoord speelde tegen Fortuna Sittard. Hij bleek toen al op de scoutingslijsten van Feyenoord te staan. Ook aanvoerder Steven Berghuis zei voor de camera’s dat Diemers een sterke indruk maakte op hem.

In zijn recht

Hoewel Fledderus meent volledig in zijn recht te staan, is er toch nog een spoortje van twijfel of Feyenoord niet alsnog zand in de raderen van de op handen zijnde transfer kan gooien. Op de vraag of Feyenoord FC Groningen alsnog in zijn hemd kan zetten, zegt hij. ,,Dat kan natuurlijk nog, je weet nooit hoe het loopt in deze business. Als een topclub zich meldt, doet dat natuurlijk wat met een speler. Wat dat betreft is dit wel een vervelende situatie. Zoals ik het vertel is in ieder geval de kant van het verhaal vanuit het perspectief van FC Groningen. Zaken kunnen uiteindelijk altijd nog mislukken, hoe zeker ze op zeker moment ook lijken. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat afspraak afspraak is en dat de deal beklonken is. Dat heeft Fortuna ons ook laten weten en we gaan er vanuit dat Diemers en zijn zaakwaarnemer er ook zo inzitten.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu