FC Groningen heeft opnieuw beet: Delaho Irandust komt na twee jaar touwtrekken over van BK Häcken

FC Groningen en Delaho Irandust (23) gaan met elkaar in zee. De aanvallende middenvelder komt voor naar verluidt 275.000 euro over van het Zweedse BK Häcken. Hij tekent een contract tot de zomer van 2026.

Delaho Irandust.

Delaho Irandust. Foto: BK Häcken

Irandust groeide op in Gothenburg en kwam in 2016 in de jeugdopleiding van BK Häcken terecht, de club waar voormalig FC Groningen-speler Rasmus Lindgren aanvoerder is. De voormalige captain zou de jongeling hebben aanbevolen.

FC Groningen koopt het contract van de aanvallende middenvelder, dat tot 31 december 2021 liep, met 275.000 euro af, waardoor hij deze zomer al bij de selectie van Danny Buijs aansluit. Daarmee troeft de Trots van het Noorden concurrerende clubs af.

Interesse in Delaho Irandust gaat al langer terug

FC Groningen is al geruime tijd gecharmeerd van de Zweed die inmiddels een drietal A-interlands achter zijn naam heeft staan. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen bekeek hem al in het najaar van 2020, maar de interesse gaat langer terug.

Vorige winter was Fledderus dicht bij de komst van Irandust, maar dat ging op het laatste moment niet door. De Zweed koos voor het Franse Toulouse. Maar tijdens de medische keuring kwam er een kink in de kabel. Hij moest eerst nog een operatie ondergaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu