FC Groningen heeft scouting weer op orde

Carlos Aalbers, de opvolger van Henk Veldmate. FOTO PRO SHOTS/TOIN DAMEN

Carlos Aalbers wordt het nieuwe hoofd scouting van FC Groningen. Hij is de opvolger van Henk Veldmate die per 1 februari als hoofd scouting in dienst is getreden bij Ajax.

Aalbers begint zijn werkzaamheden bij FC Groningen op 1 april en tekent een contract met een looptijd van twee jaar. De partijen hebben de intentie een langdurige samenwerking aan te gaan. Hij is nu nog technisch manager bij Willem II.

Schat aan ervaring
Carlos Aalbers, zo laat manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen weten, heeft een schat aan ervaring in het betaalde voetbal, een zeer uitgebreid en gedegen netwerk en geniet aanzien in de voetballerij. ,,Zijn komst is een versterking van het technisch team van FC Groningen.’’

Aalbers, geboren en getogen in Winssen in Gelderland, is een oud-profvoetballer. De teller staat bij hem op ruim vierhonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Allemaal voor NEC, waarvoor de middenvelder debuteerde in het seizoen 1982-1983.

NEC
Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag bij het computerbedrijf McDOS, een sponsorrelatie van NEC en trad toe tot de Raad van Commissarissen van de Nijmeegse club. In 2007 werd hij technisch directeur van NEC. In 2013 zorgde een verschil van inzicht voor een breuk tussen Aalbers en de club. In maart vorig jaar werd hij aangesteld als technisch manager van Willem II.

Op de clubwebsite geeft Aalbers aan blij te zijn met de kans die hij bij FC Groningen krijgt. Hij verklaart graag deel te willen uitmaken van de ambitieuze plannen van de club. ,,Mijn hart ligt bij het voetbaldeel van een organisatie en in de functie van hoofd scouting denk ik volledig tot mijn recht te kunnen komen.’’

Intact
De organisatie bij FC Groningen wat betreft de scouting is door de aanstelling van Carlos Aalbers als hoofdscout intact gebleven. Jurry Koolhof en Patrick Busby zijn de twee profscouts, Peter Moltmaker is hoofd jeugdscouting.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu